Famous Falcon of clan miphydes

IMG_7227
Stamboom                       Fokker                               Fotoalbum                           Nieuwtjes 

Naam: FamousFalcon of clan miphydes
Roepnaam:Odin
Ras: Australian Shepherd
Geboortedatum: 28-05-2009
Kleur en aftekeningen: Rood ,tan en wit
Hoogte: 53 cm
Heupen: niet officieel beoordeeld
Ogen: niet vrij –> retina dysplasie
Staartlengte: Lang
MDR1:
+/+  (vrij)
HSF4-Cataractgentest: vrij (vanuit de ouders.)
Werk: Therapy hond

IMG_0576

Showuitslagen:

08-05-2010 ASCB jongehonden en veteranen dag: Uitmuntend
16-05-2010 KC Limburg: Uitmuntend en BOB
26-06-2010 KCM ASCN: Zeer goed

IMG_9659 

Odin is op 24 juli 2009 als een 8 weken oude pupje bij ons komen wonen.  Aangezien hij onze eerste pup was hebben we even aan alle puppy commotie moeten wennen. Odin was een voorbeeldig pupje vond alles best en had alleen maar oog voor ons. Alles wat je hem aanleerde pikte hij ontzettend snel op! Hij bleek al op hele jongen leeftijd overal in uit te blinken. Met 6 maanden oud stak hij met kop en veren ver boven onze twee andere honden uit tijdens een workshop treibbal.

collage

Vanaf 10 maanden begon Odin wat last te hebben van zijn hormoonen, overal markeren , af en toe reageren op ander reuen, veel dingen in zijn omgeving waren ineens toch een stuk intresanter, geurtjes van loopse teven en konijnen moesten onderzocht worden. Vanaf 10 maanden begon ik echt te merken dat Odin toch een hele andere hond is als Jola. Hij is veel koppiger en doet meer zijn eigen ding bij lange na niet snel onder de indruk van mij als ik eens mijn stem verhef en hem streng aanspreek. Thuis heeft die dat ook wel eens dan vraag ik een knuffel ofzo en dan zit die zo voor me van “nee dat kun jij wel willen, maar daar heb ik nu geen zin in”.

Odin

Odin is een echte Lady’s man! Soms tot het vervelende af, als een teef laat weten wat haar grenzen zijn is dat geen probleem maar doet een teef dit niet heeft hij sterk de neiging om flink over grenzen heen te gaan en dan word hij wel opdringerig. Gelukkig is hij in dit gedrag inmiddels goed te corrigeren.

Buiten als Odin los loopt heeft hij eigenlijk nooit problemen met andere honden. Odin is een conflict vermijdende hond. Echter vergeet hij nooit iets, wordt hij in zijn ogen zonder goede reden aangevallen door een andere hond zal er altijd een spanningsveld blijven hangen. Een akkefietje van betekenis (bv knok om een stok) vergeeft hij iedereen en zal verder ook niet meer voor problemen zorgen.

IMG_4861

Doordat Odin zo conflict vermijdend is weet hij zich geen raad als hij het conflict niet uit de weg kan. Krappe ruimtes als hij iets spannend vind zijn dan ook een zorgelijk signaal. Hij wordt dan erg onzeker en zal  zich genoodzaakt voelen om te handelen. Dan is hij niet meer zo mild. Dit wetende zetten we hem dan ook niet meer in die situatie. Komt hij er onverwacht toch in, haal ik hem eruit zodat hij leert dat hij ook dan volledig op mij kan vertrouwen.

IMG_9176

Sinds Odin zijn 4e jaar bereikt heeft is hij territoriaal geworden, waar hij voorheen iedere hond in zijn huis accepteerde doet hij dit nu zeker niet meer. Onze nieuwe pup in de roedel heeft dan ook voor de nodige spanningen gezorgd. Sinds kort slapen Odin en Kiwi buiten in een kennel. Dat is nu echt zijn plek, Jola is er dan ook niet welkom en als het even kan ook niet in de tuin.  Gelukkig laat die ouwe muts zich niet op haar kop zitten en moet Odin het toch echt elke keer weer afleggen.

IMG_8554

Tijdens trainingen is Odin een totaal andere hond als in het dagelijks leven. Geen geintjes dan hoor, dat komt niet in hem op, iedere taak die je hem geeft neemt hij enorm serieus en hij laat zich dan ook niet snel afleiden. Willen werken zit er bij Odin al vanaf pup af. Niets is hem te gek en je kan hem alles aanleren. Wel is Odin door de jaren heem enorm gegroeid in zijn zelfzekerheid. Als jonge hond kon hij soms erg onzeker worden en dan zag je hem gewoon stagneren. Ondanks dat het aantal keer dat odin schapen heeft gezien op 1 hand te tellen is, laat hij elke keer enorme verbeteringen zien. Ik haal hier vooral uit dat hij zekerder van zichzelf is geworden. Als jonge hond moest ik de schapen eerst zelf opjagen voordat hij opgang kwam. Nu gaat hij zelfs de strijd met koeien aan! Cliff heeft een achtergrond in pakwerk en is hiermee met Odin aan de slag gegaan. Het is mooi om te zien hoe trots Odin is naar zo’n overwinning, maar wel alleen als hij terecht gewonnen heeft!

 collge

De 1e twee jaar heb ik met Odin ontzettend veel gehoorzaamheid gedaan. Dit heeft geresulteerd tot zijn GGB diploma. Daarna waren zowel Odin als ik de gehoorzaamheid even helemaal beu. We hebben ons toen volledig op de behendigheid gefocust en dat doen we nog steeds. Odin is daarin ook echt een ster, maar ik leer helaas voor hem toch ietsje minder snel en daarom lopen we nog altijd in de A. We trainen samen 2 keer per week nog altijd met enorm veel plezier.

doedag009wedstrijd

Odin is een enorme knuffelbeer, vooral voor ons als gezin. Andere kan hij wel enorm enthousiast begroeten alsof hij ze jaren niet gezien heeft, maar de meest hechte momenten zijn toch voor ons. Waar hij soms zowat in ons kruipt of ons uit enthousiasme omver springt neem hij bij een andere voldoende met een aai. Vreemden mensen zijn de laatste paar jaren steeds leuker geworden. Toen Odin jonger was heeft hij hier wel wat moeite mee gehad. Maar door hem te laten merken dat het niet hoeft maar wel kan, is hij ook vreemden steeds meer gaan vertrouwen.

IMG_8438

Sinds zijn 5e levens jaar zijn Odin en ik samen een nieuw traject in gegaan. Odin is inmiddels helemaal omgetoverd tot therapie hond. Hij werkt elke week met jongeren die zware gedrags en psychische problemen hebben. Odin heeft eigenlijk lang nodig heeft om op te warmen bij vreemden. Het maakt mij dan ook enorm trots dat ik nu kan zeggen dat hij mijn meest geschikte therapie hond is! Hij heeft een hele goede balans tussen spiegelen en een band aangaan met de jongeren. En alle jongeren lopen dan ook helemaal met hem weg!

therapydogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s