Casa d’Agostini Pukekohe Park

IMG_5712

Stamboom                  Fokker                  Nieuwtjes                     Foto’s

Naam: Casa d’Agostini Pukekohe Park
Roepnaam: Bruce
Ras: Hollandse Herder
Geboortedatum: 14-03-2016
Kleur en aftekeningen: Goudgestroomd
Hoogte: 61 cm
Heupen: A
Ellebogen: 0/0
Spondylose: VRIJ (27/3/2018)
DM: N/N (vrij)
LTV: 0
Karakter: Enorm gedreven, zachtaardig, actief, knuffelkont, sociaal, stabiel
Sport: Agility en Obedience
Werk: co-coach

IMG_5744

Soms komen honden gewoon op je pad. En zo ging het ook met Bruce. Eigenlijk waren we helemaal niet bezig met een nieuwe hond, we hadden er immers al 3. Maar zoals wel vaker kwamen er een hele hoop leuke nestjes langs. Aussies om precies te zijn. Daarbij kreeg ik van manlief de opmerking, jij hebt er al 2 dus als er een hond in huis komt is het mijn beurt. Daar bleef het eigenlijk bij.

En toen liepen we tegen Jsqylls aan. Een prachtige werkwillige Hollandse Herder. Op het agilityveld is hij een kanon en langs de kant is hij ontzettend zacht aardig. Los van elkaar werden we beiden verliefd op deze hond. Cliff raakte steeds vaker in gesprek met zijn eigenaressen en kwam er zo achter dat hij binnenkort een teef zou dekken. We besloten eens vrijblijvend contact op te nemen met de eigenaar van de teef. Eenmaal daar geweest te zijn waren we om. Van die combinatie wilde we zeker een pup.

img_6025

De fokster had zo’n vertrouwen in ons dat we eerste keus kregen voor een reu. Vanaf de eerste keer kijken was ik al weg van Bruce. Cliff vond de keus echter een stuk moeilijker. Maar naar goed overleg en wikken en wegen kwam de keus ook voor hem toch op hetzelfde pupje. Een paar weken later mochten we Bruce in ons gezinnetje verwelkomen.

Karakter:

Bruce spring er in onze roedel uit door zijn enorme energie, intelligentie en drive. Als Bruce iets leuk vind, dan gaat hij er niet voor 100% voor, maar voor 220%. En Bruce vind veel leuk! Vooral als er een beetje actie in zit. We zijn na zijn eerste verjaardag gestart met Agility en ik heb nog nooit een hond gehad (of gezien) die alles zo snel oppikt! De eerste les raakvlakken deed hij alle toestellen na een keer, met snelheid en dan op het eind gewoon stok stil staan! Ongelofelijk!!! Je merkt vaak niet dat je toch met een onervaren hond loopt, wat maakt dat je soms even verbaasd staat te kijken als hij iets niet meteen de eerste keer goed doet. Inmiddels heeft hij alles onder de knie en we zullen dan ook op zeer korte termijn gaan starten met wedstrijden.

IMG_0567

Inmiddels vind Bruce het spelletje zo leuk dat hij zich helemaal opwind als hij weer gaan mag. Langs de kant is hij dan ook niet te kalmeren en zetten we hem voor zijn eigen rust en die van ons apart. Echter ben ik sinds kort gestart met gehoorzaamheid langs de kant en dit lijkt wel te werken. Je zal dan wel altijd 100% je aandacht bij Bruce moeten houden.

De drive van Bruce zorgt er ook voor dat hij buiten tijdens wandelingen nog altijd overal alert op is. Altijd op zoek naar actie. Daar moet je wel constant op bedacht zijn. Vooral iets waar je achteraan kan jagen vind Bruce te gek. Hij schiet er zo nu en dan ook nog wel eens vandoor. Echter is zijn wil om iets voor jou te doen (nou eerlijk gezegd iets voor zijn bal te doen) meestal nog groter, waardoor hij zeer makkelijk terug te fluiten is. Wordt vooral niet boos! Dan is hij opeens Oost Indisch doof, roep je echter in je aller liefste stemmetje “Bruce, kijk eens” weet hij niet hoe snel hij weer bij je moet zijn!

IMG_2842

Aan Bruce is te merken dat hij echt in een roedel opgegroeid is. Samen staan we sterk! Wat hem af en toe nog wat onzelfstandig maakt in bepaalde situaties. Ook laat hij zich nog wel eens meeslepen in het gedrag van de andere honden. Met namen Kiwi, die 2 zijn echt 8 poten op 1 buik. En omdat Kiwi ver vooruit loopt doet Bruce dat ook, als Kiwi het niet nodig vind om te luisteren dan duurt het bij Bruce soms toch ook net iets langer. En ziet Kiwi iets (of denkt Bruce dat Kiwi iets ziet) dan is Bruce er NOG eerder bij! Het is dus een combi om rekening mee te houden.

Bruce is een herdershond in hart en nieren. Daarbij horen natuurlijk ook bepaalde uitdagingen in de opvoeding. Als je hier echter van te voren op bedacht bent, levert het zelden problemen op. Bruce is ontzettend makkelijk af te leiden, koekjes doen het prima, maar als je een bal bij je hebt vergeet hij heel de wereld om zich heen! Reuze makkelijk natuurlijk. We hebben dan ook echt nooit problemen met Bruce ook al weten we zelf precies wat Bruce zelf nog wat lastig vind.

img_6223

Tegen over al die actie en drive staat dat Bruce echt enorm zachtaardig is. Hij is dol op het hele gezin en hij zal je dan ook altijd verwelkomen met een stroming van welkomskusjes.  Het liefst is hij de hele dag naast je en hij kan enorm genieten van aaitjes en knuffels. Als de honden hier op de bank gemogen hadden denk ik dat we er een echte schoothond bij gehad hadden. Bij gebrek aan beter ligt hij lekker op je voeten. Bruce is ook dol op visite! Hoewel hij bij binnenkomst wel serieus waakt. Eenmaal binnen ben je zijn beste vriend.

Sinds kort gaat Bruce met mij mee naar het werk, daar wordt hij ingezet als coach/spiegelhond voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. We bouwen dit zeer rustig op. Hij is af en toe in de groep voor wat aandacht een aaitjes en traint nu op een dag 45 minuten met een jongeren waarmee hij gekoppeld is. Dit alles afgewisseld met veel rust en afstand. Bruce geniet intens van al die persoonlijke aandacht en doet het boven verwachting goed op de groep en tijdens de sessie!

IMG_4160

Van pup tot Nu

Ik moet zeggen dat het allemaal 100% meegevallen is. Bruce komt uit flinke werklijnen dus ik had mijn borst al nat gemaakt. Maar hij paste zich zo ontzettend goed aan in de roedel dat we al heel snel vergaten dat hij eigenlijk nog maar een kleine pup was die de wereld nog moest ontdekken. Hij is dus een super gemakkelijke pup, vind iedereen even vriendelijk, is gek op ons zoontje en wilt heel graag voor je werken.

img_6155

Bruce heeft een enorme drive, maar schiet daardoor ook snel in overdrive. Wat zich uit in druk springerig gedrag met een hoop geblaf en klapperende tanden naast je. Als pupje kon hij zichzelf ook gewoon niet weer houden om te bijten. We hebben toen samen een compromis gesloten dat bijten op mijn arm best mocht zolang hij dit maar zachtjes deed. Dat werkte goed, hoe ouder hij werd hoe minder hij die behoefte had. Inmiddels bijt hij alleen als dit van hem gevraagd wordt.

Als hij echt te druk is kriebelen we hem op zijn borst of in zijn lies en wordt hij vanzelf heerlijk rustig.

 

img_6333

Als Bruce in overdrive raakt heeft het totaal geen zin om hem hierop te corrigeren. Dit werkt alleen maar averechts hij ziet het als een spelletje en blijft dat maar al te graag aangaan. Ik heb er dus vanaf dag 1 energie in gestoken om die overdrive voor te zijn en vooral veel rust in Bruce te trainen.  Dit heeft zijn vruchten afgeworpen.

Hij is van een druk springerig en happerig pupje ontwikkeld tot een enorme knuffelkont. Het liefst ligt hij de hele dag in de buurt en als het even kan boven op je! Hij vind het heerlijk om lekker gekroeld te worden. En geniet oprecht van alle aandacht die hij krijgt.

img_6668

Een ander puntje waar we al snel achter waren is dat we bij Bruce nooit een uitzondering kunnen maken. Als pup heb ik hem een keer op de bank gepakt, want dat vond ik wel gezellig. Het heeft ons niet overdreven 3 maanden gekost voordat hij niet meer probeerde om op de bank te komen. Hij heeft dan ook een enorm doorzettingsvermogen!

img_7752

Bruce is een hond met enorm veel potentie op heel veel vlakken dat heeft hij nu zeker al laten zien. We zijn met Bruce met agility gestart, en hij gaat als een speer. Ik verwacht dat we als een speer door de niveaus gaan vliegen. Met Obedience zijn we vlak na zijn 2e verjaardag gestart. De eerste 2 jaar heeft hij weinig op het trainingsveld gelopen, maar hij doet het super, pikt het snel op en is zeer makkelijk te motiveren. Als we thuis een beetje oefenen (en dan bedoel ik ook echt maar een beetje!) Pikt hij ook hier alles super snel op. Af en blijf, gewoon in 15 min om eens te kijken hoever ik kan gaan. Beheerst hij binnen die 15 min dus met weg rennende andere honden naast zich, ballen die over hem heen naar voren gegooid worden en zelfs andere honden die over hem heen springen! Het is gewoon een top hond!

img_8070