NJK, Caely’s white flower Go Go Gadget

IMG_9928
Stamboom                      Fokker                         Nieuwtjes                               Fotoalbum 
Naam: Caely’s white flower Go Go Gadget
Roepnaam: Kiwi
Ras: Zwitserse Witte Herder
Geboortedatum: 09-05-2013
Kleur en aftekeningen: Wit
Hoogte: 65 cm
Heupen: A
Ellebogen: vrij
MDR1: +/+
Canine degenerative myelopathy: N/N
Titels: Nederlands Jeugd Kampioen, Club winner 2014, G&GB, G&G1, Obedience2
Werk: Therapy hond
gogogadget
Karakter: Stabiel, sterke eigenwil, zachtaardig, nieuwsgierig, zelfstandig, actief, leergierig en trouw.
logo_mem                             raad DNAprof registered:Opmaak 1
 
Dekreu:
Kiwi is 25-10-2015 geslaagd voor de fokgeschiktheidskeuring van de ZWHVN.
Zodoende staat hij daar nu ook officieel als dekreu geregistreerd.
Voor gezondheidsuitslagen zie hierboven. Kiwi heeft ook een geregistreerd DNA profiel.
Voor meer vragen over Kiwi als dekreu neem gerust contact op mail
 
Pups:
 
IMG_0062

Showuitslagen:

We wilden even kijken of onze hond voldeed aan de standaard dus schreven we ons in voor een show. Daar kwamen we er al snel achter, dat hij een prachtige vertegenwoordiger van de Zwitserse Witte Herder is. Hij doet het zo goed dat hij binnen 3 shows, meteen bekroond kon worden als Nederlands Jeugd Kampioen. De volgende show staat gepland in september, hopelijk sprokkelen we dan alle punten bij elkaar om Nederlands Kampioen te worden.

9-3-2014 Kampioenschapsclubmatch RZWH : 1 Uitmuntend, BOB, BIS, Club winner,  CAC
5-4-2014 De Utrecht: 1 Uitmuntend, res CAC
29-5-2014 Joe Kat Show: 1 Uitmuntend, Beste Reu, CAC
27-9-2015 Dogshow Maastricht: 2 Uitmuntend.
24-9-2016: Dogshow Maastricht: 1 Uitmuntend.
25-9-2016: Dogshow Maastricht: 1 Uitmuntend.

IMG_1170

Wedstrijd uitslagen:

Kiwi blinkt niet alleen uit in schoonheid, hij heeft ook een enorme drive om te werken. Afgelopen jaar heeft hij na 10 lessen zowel zijn G&GB als G&G1 diploma weten te behalen. Verder doet hij het super in de Agility en wist hij zo zijn eerste A wedstrijd meteen twee Uitmuntend te behalen, nog een en hij kan al promoveren naar de B klasse.

12-7-2015 Wedstrijd Fun for all (ARL) Jumping 1 Uitmuntend, Vastparcours 3 Uitmuntend
9-8-2015 Wedstrijd Fun for all (ARL) Jumping 5e plaats, Vastparcours Disk
20-9-2015 Wedstrijd Behendige Huishond Maastricht (ARL) Jumping 14e plaats, Vastparcours Disk.

Newbornshoot08

Karakter:

Kiwi in een paar woorden:
Stabiel, sterke eigenwil, zachtaardig, nieuwsgierig, zelfstandig, actief, leergierig en trouw.

Kiwi kenmerkt zich vooral door zijn zachtaardige aard. Hij houdt prima van een partijtje robben met mens of dier. Maar past zijn kracht meteen aan zijn tegenstander aan. Zo gaat hij bij pups rustig liggen zodat hij minder groot en bedreigend is. En ook bij kinderen is hij een heel stuk rustiger. Dit doet hij van naturen en is hem nooit aangeleerd.  Dit in combinatie met zijn nieuwsgierigheid en trouw maakt hem tot een perfecte gezinshond.

IMG_1657

Nieuwsgierig is Kiwi ook altijd geweest, hij zit overal met zijn neus bovenop en wilt graag alles mee krijgen. De angstige fase in de puppy tijd heeft hij dan ook gewoon overgeslagen. Ook zijn pubertijd is hij fluitend doorstaan. Dit alles maakt hem tot een hele stabiele hond die niet snel op of om kijkt bij de dingen die hij tegen komt.

Zijn baas is zijn alles! Hoewel Kiwi van het hele gezin houdt heeft hij heel duidelijk een baas en dat is Cliff. Hij houdt Cliff dan ook altijd goed in de  gaten en wilt het liefst ten alle tijden bij hem zijn. Gaat Cliff weg volgt hij zijn voetstappen en de auto tot hij echt uit zicht is. Dan loopt hij meestal nog even wat onrustig heen en weer. Om zich er vervolgens toch maar bij neer te leggen dat het met de rest van het gezin ook wel prima vertoeven is.

IMG_7239

Kiwi is dol op actie. Dat in combinatie met zijn leergierigheid maakt dat hij in veel dingen uitblinkt. Wat hij doet doet hij goed. En zo gaat hij tot nu toe fluitend door al zijn cursussen heen.

Kiwi is echter alles behalve slaafs! Hij heeft een enorme sterke eigenwil en dit in combinatie met een goede dosis zelfstandigheid maakt hem af en toe een uitdaging in het dagelijkse leven. Tijdens een normale wandeling kun je van Kiwi niet verwachten dat hij altijd 100% onder appel zal staan. Hij maakt zijn eigen beslissingen. Vind hij iets belangrijker zal hij in eerste instantie zijn instinct volgen. Dit geeft hem karakter! En niet gevreesd hij bedenkt zich uiteindelijk altijd en staat dan weer braaf naast je 😉

IMG_7306

Van Pup tot Nu:

Kiwi is op 29 juni 2013  onze roedel komen versterken. Cliff wilde graag een hond die genoeg pit had voor de sport.  De fokker had goed naar zijn wensen geluisterd en kwam met 2 opties die volgens hun goed bij Cliff zouden passen. Reutje groen en reutje lichtblauw. Beide actieve reutjes die in het nest niet zomaar de kaas van hun brood lieten eten. Cliff heeft de keuze gemaakt voor reutje groen. Dit moest wel voorbestemd zijn, zijn naam Kiwi stond al vast dus groen was uiteraard de enige passende kleur. Echter is zijn stamboom naam Go Go Gadget en de vader van Odin heet toevallig ok Gadget. Toeval bestaat niet 😉

IMG_7624

Al vanaf 5 weken was duidelijk dat Kiwi een hondje was met sterk eigen willetje. Knuffelen?….. Nee hoor daar had meneer absoluut geen zin in. Rennen, spelen met zijn broertjes en zusjes, de tuin verkennen en noem het maar op alles was veel interessanter als aangehaald worden door ons. Ja oké als hij sliep dan ging het net. Als je hem op de arm nam zetten hij zich letterlijk zo hard mogelijk met 2 pootjes van je af!

De eerste ontmoeting met onze andere honden ging vloeiend, meneertje rende met zijn staart bijna in zijn nek over het veld heen om wel even alles te verkennen. Milo was even groot als hem en werd meteen zijn beste vriend. Bij de andere 2 hield hij gepast afstand.

IMG_6994

Jola heeft hij vanaf dag 1 enorm gerespecteerd, met 10 maanden durfde hij eindelijk tegen haar aan te liggen en zelfs soms een soort van spel met haar aan te gaan. Kiwi neemt Odin echter totaal niet serieus, ondanks dat deze het hem als pupje absoluut niet makkelijk gemaakt heeft. Odin kan grommen en doen wat hij wil, Kiwi gaat gewoon over zijn grenzen heen. Als Odin actie wil hangt Kiwi bij hem in zijn nek. Ook al is hij vaak afgesnauwd, Kiwi is Odins grootste fan!

IMG_9216

Verder werd al heel snel duidelijk dat Kiwi een hele zelfstandige hond is. Waar Odin altijd op je voeten ligt en Jola in dezelfde kamer, kan Kiwi gewoon uren lang lekker achter in de tuin liggen chillen terwijl de rest binnen zit. Eigenwijs is misschien wel het beste woord wat Kiwi beschrijft. Vooral in het dagelijks leven. Als pup was hij moeilijk te motiveren, koekjes spuugde hij gewoon weer uit. Maar hoe ouder hij wordt hoe makkelijker hij te motiveren is, voer werkt hij inmiddels voor, maar vooral voor speeltjes doet hij erg goed zijn best. Inmiddels is Kiwi voor zijn puppy cursus EG1, EG2, G&GB, G&G1 en Obedience2 met vlag en wimpel als beste van de groep geslaagd.

img_8442

 

Veel leuker is het echter als er lekker veel actie te halen valt. Behendigheid is dan ook echt wel voor hem weggelegd. Cliff en Kiwi laten vanaf de eerste behendigheid training heel veel potentie zien. Hun eerste debutante wedstrijdje ging erg goed. Kiwi beheerste op dat moment de palen nog niet anders had hij een aantal rondjes meteen foutloos gelopen. Een jaar verder vliegt hij zo door de A klasse heen sloopt nu regionaal in de B. Landelijk moet hij nog een Utje halen (maar we hebben ook pas 2 landelijke wedstrijden gelopen)

IMG_6497

Naast de fiets gaat Kiwi als een speer, hij is een echte draver en kan in draf ontzettend veel snelheid maken. Hij is ook niet moe te krijgen. Kiwi is ook dol op zwemmen en als we even niet opletten ligt hij dan ook in het water 😉

IMG_5727

Tot nu toe is Kiwi eigenlijk nog steeds een voorbeeldige hond. Lekker nieuwsgierig, straalt veel rust uit, actie wanneer dat van hem gevraagd wordt, goed met mens en dier, leergierig en nog veel meer. Hij wordt zelfs wat minder vocaal 😉 Zijn pubertijd heeft zich geuit in af en toe vergeten zijn wat hem ook alweer geleerd was. Zo had hij op de cursus ineens wat problemen met de af en blijf. Ook had hij soms last van bananen in zijn oren, met namen als hij op een lekker spoor zat of een leuke hond zag. Maar hij is altijd onwijs stabiel met vreemden mensen en honden gebleven.

 IMG_9424

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s