Gecertificeerde Therapie hond

Certificaat therapiehond Bruce

In Januari 2018 ben ik gestart aan een nieuw avontuur. Een opleiding tot kindercoach. Maar zoals zoveel in mijn leven doe ik dingen liever niet alleen. En was het dan ook een kindercoach opleiding met de hond als co-coach.

Gezien ik al 2 super honden heb die ingezet worden bij mijn werk met jongeren, heb ik van dit jaar en deze opleiding gebruik gemaakt om te ontdekken of Bruce ook geschikt zou kunnen zijn voor het werk.

Het is voor ons beide een hele ontdekkingstocht geweest. Waarin ik van de ene emotie in de andere terecht kwam. Gelukkig voor Bruce heeft de lat nooit te hoog gelegen. Ik heb 2 honden die meer als geschikt zijn als Bruce dat ook blijkt is dat een extra cadeautje. Zo niet dan doen we met Bruce iets wat meer bij hem aansluit. Hij moet niets!

Maar wat heeft hij ontzettend prachtige dingen laten zien dit jaar. Wat er bij Bruce uitspringt is meteen zijn manier van in contact gaan. Bruce verkiest duidelijk het contact met mensen boven het contact met honden. Hij wilt echt met je in relatie staan. En doet daar dan vervolgens zo hard zijn best voor dat het soms nog wel eens iets teveel voor hem kan worden.

IMG_6984

Hij heeft laten zien dat hij met zeer energieke onvoorspelbare kinderen zich volledig kan aanpassen en juist rust gaat uitstralen. Wie had dat gedacht van onze enorme energieke spring in het veld die normaal op elke beweging reageren wilt. Samen leuke activiteiten doen vind Bruce heerlijk met of zonder koekje als je maar met hem samen werkt. Puzzelen ofwel hersenwerkjes zijn voor hem in de wieg gelegd. Maar ook gewoon lekker tegen je aan gaan zitten, rust brengen en aaitjes krijgen is iets waar hij optimaal van geniet.

De conclusie van mij en mijn docente na een jaar deze opleiding gedaan te hebben en Bruce geobserveerd te hebben is dan ook, Dat Bruce zo graag in contact gaat en zijn best doet dat hij zichzelf hier geregeld in overvraagt. Hij wilt het TE graag goed doen. Dat brengt ons bij het meest belangrijke punt: Bruce moet hierin dus sterk tegen zichzelf beschermd worden. Wat betekend dat hij stapje voor stapje als ik straks weer aan het werk ga mee mag lopen (stage zeg maar) en met kleine korte vertrouwde momenten zijn magie mag laten schijnen. Nu eerst maar eens volop zelf nog ontwikkelen!

Trots op deze kanjer, wel laat wel weer zien dat je ook hier voor de volle 200% gaat.snapchat-1041704698.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s