Confronterend gesprek bij de dierenarts

Jola liep na haar 15e verjaardag ineens een stuk slechter. wat nieuw daarin is dat ze nu met haar voorhand trekt. Vanwege haar leeftijd besloten dat ik haar niet meer onder narcose wil brengen en dus geen foto’s en of operaties wil gaan doen. Toch naar de dierenarts om in elk geval het zicht/tastbare uit te kunnen sluiten. En dat ging wel zo als verrast. De DA kon niets vinden van de buiten kant en gaf een paar opties:
– Hernia vanuit de nek
– teveel belasting voor vanwege haar slechte achterhand
– tumor

Nu zat ik zelf ook aan dit soort dingen te denken dus tot zo ver niets nieuws. Maar de DA schrok voor de rest wel van Jola. Hij zei: “eigenlijk kan ze gewoon niet meer echt staan” ze heeft hier reden genoeg om te blijven en willen staan, koekjes aaitjes enz maar ze gaat telkens weer zitten of liggen. Dat betekend eigenlijk dat ze teveel moeite heeft met staan. In de discussie wat foto’s mij meer zouden brengen zei hij “soms meer dan een diagnose, een idee wat er het beste kan gebeuren. Er komt een moment dat je moet gaan bedenken hoelang je haar nog door wilt laten lopen.” Die sloeg in als een bom.

Thuis en met familie en vrienden  besproken hoe hun het zagen, maar gelukkig vond iedereen Jola nog te goed voor zo’n keuze. Wel met haar naar de Osteopaat geweest die haar een goed los heeft gemaakt dat heeft enorm geholpen. In overleg met de dierenarts  besloten dat ze niet meer met de grote wandeling mee mag maar zo vaak mogelijk hele korte stukjes moet blijven lopen. Verder morfine geprobeerd maar dat zorgde niet voor zichtbare verbetering dus daar weer mee gestopt. Nu alweer weken/maanden verder. Loopt ze nog steeds voor en achter erg moeilijk. Het is echt even wennen en slikken geweest maar inmiddels passen we ons volledig aan het tempo van Jola aan en dit werkt goed. Ze heeft betere en wat mindere dagen, maar over het algemeen geniet ze nog van heel veel dingen. Is nu altijd bij ons in de buurt, krijgt alle restjes eten extra knuffels van iedereen en sochtens of als we niet kijken delen de kinderen ook maar al te graag hun lekker met haar. Haar vaste plek is nu onder de kinderstoel, daar valt altijd wel wat te halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s