Klassenassistenten

IMG_5040

Afgelopen week hebben onze 3 kanjers op het speciaal onderwijs in de klas geassisteerd.
Het thema leven en dood komt deze periode aanbod in de klas en om het onderwerp wat laagdrempeliger te maken had de juffrouw gevaagd of wij misschien een keertje naar de klas wilde komen. Dit wilden we natuurlijk wel.

Op school aangekomen hebben we eerst de honden een plekje gegeven. Al snel zijn ze lekker onderuit gaan liggen. Na een minuutje of 10 kwam de klas  binnen. Allemaal gingen ze keurig netjes eerst op hun stoel zitten. Wat natuurlijk voor de honden super fijn was, en ze ook gewoon rustig bleven liggen in afwachting wat er zou komen.

Ik heb even kort verteld over de honden en wat ik allemaal met ze doe. Al snel kwamen er een hoop vragen en werd het een hele interactieve les! Toen we bij het stukje verlies aankwamen, hoefde ik allang het woord niet meer te voeren. Alle leerlingen waren zo op hun gemak dat ze heel open en eerlijk over hun gevoelens van verlies konden vertellen.

IMG_5051

Een meisje werd verdrietig toen ze vertelde over de dood van haar lieve kat. Odin zocht haar meteen op om haar te troosten, zo mooi om te zien. Na de les wilde de kinderen natuurlijk ook even knuffelen met de hondjes. Odin kon zijn geluk niet op en kroop gezellig tegen iedereen aan, die had er gerust nog wel een paar uur daar willen blijven.

Mooi om te zien hoe Odin hierin gegroeid is. Hij is mijn meest verlegen hond en houdt het liefst afstand van onbekende. Sinds september gaat hij eens per 2 weken mee naar mijn werk als therapiehond. In het begin was hij super in spiegelen omdat hij bij enige afwijking in rust meteen afstand hield, maar inmiddels is hij aan het ontpoppen tot een waren knuffelhond. En dat weerlegd zich dus op meerder vlakken, dat heeft hij ons in de klas wel laten zien!

Kiwi had even nodig om warm te draaien, maar ik moet er wel bij zeggen dat hij zich lichamelijk ook niet zo heel lekker voelde dus dat zal ook wel meegeteld hebben. Als therapiehond is hij juist altijd enorm stabiel en zeker en weet hij daarmee heel veel rust te creëren maar ook ieders hart te winnen.

IMG_5083

Jola was zo op haar gemak dat ze tijdens de les gewoon echt in slaap viel en daarmee een lach op het gezicht van een stel meiden wist te brengen.

Al met al een geslaagd experiment, wat wij zeker nog wel eens willen herhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s