Joe Kat Show 2014

IMG_3611

Vanochtend moesten we weer vroeg uit de veren. Onze tocht zou ons naar Arnhem brengen, daar wordt eens in de 2 jaar de Joe Kat Show georganiseerd. Een show voor alleen honden die onder rasgroep 1 vallen. Laat dat nu net mijn favoriete rasgroep zijn! En ook nog eens een buiten show, iets wat in mijn ogen veel meer ontspanning aan zowel als baas geeft. Daar moesten we ons natuurlijk voor inschrijven. In Limburg vertrokken we met een heerlijk zonnetje, maar al voor we Limburg uit waren had deze zich verruild voor donkere wolken en regen. Dat is voor een buiten show natuurlijk een stuk minder fijn. Gelukkig was het droog toen we aankwamen.

IMG_3534_2

Kiwi moest mee lopen in de jeugdklassen, maar wat bleek hij stond in de catalogus bij de openklasse, dit natuurlijk snel laten veranderen. We wilden wel graag dat jeugdpunt nog binnen halen. En dat is gelukt! Weer was Kiwi met vlag en wimpel geslaagd, het enige commentaar was dat zijn staart te vrolijk gedragen werd. Nou dat is mooi aangezien we 2 maanden geleden nog te horen kregen dat hij die wel iets vrolijk mocht dragen :D. Kiwi had er vandaag echt zin in hij was zelfs een beetje jolig, maar liep op een rap tempo mee en had toch het geduld om ook lang netjes stil te staan. Kiwi werd dus 1e uitmuntend in de jeugdklassen.

IMG_3546

In de open en kampioensklasse waren geen uitmuntend gevallen, wat betekende dat Kiwi automatisch ook Beste Reu is geworden. En daarmee zijn 4e CAC binnen heeft gehaald. Voor Kiwi betekende zijn 3e keer eerste uitmuntend dat hij zichzelf nu Nederlands Jeugdkampioen mag noemen! En minstens net zo knap is dat Kiwi dus in 3 keer showen 4,25 CAC punt heeft weten te behalen. Voorlopig hoeft hij dus niet meer te showen. Zijn laatste puntje hoeft hij pas na 27 maanden te behalen en als hij dan reserve CAC weet te worden is dat genoeg om Nederland Kampioen te worden. Jullie kunnen je natuurlijk wel bedenken dat wij zo trots als een pauw zijn!

IMG_3599

Hij heeft het wel af moeten leggen tegen de beste Teef, volgens de keurmeester was hij nog wat te jong voor in de erering en moest hij toch echt zijn staart lager gaan dragen. Iets wat overigens helemaal geen schade is want de beste teef is uiteindelijk zelf de winnaar van de Joe Kat Show geworden!!! Geweldige prestatie voor de witte herders!

Zie hieronder het keurrapportje van Kiwi:

Scan 14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s