Epen

De blauwe route (6 km):

IMG_0427

Parkeren doe je bij camerich zodat je uiteraard, voordat je start of als je terug komt, jezelf kan trakteren op een heerlijk ijs! Bij de ijsboer steek je meteen de weg over en kun je de weide inlopen. Al meteen heb je de Geul links van je liggen, met daarbij genoeg heerlijke plekken om met de honden te zwemmen of spelen.

IMG_0233  IMG_0311

Je loopt door uitgestrekte weides waar je honden heerlijk hond beentjes kunnen strekken. Dit is een heerlijke wandeling om van de zon te genieten, maar let op afkoeling buiten water kom je niet tegen. Het bos laat zich niet zien, dan kun je beter een van de andere routes in de buurt kiezen daar zitten ook grote stukken bos bij.

IMG_0299 IMG_0375

 

Als je aan het einde van de weides komt loop je naar links, let op dat je hier je hond aanlijnt. Je moet de weg tussen Mechelen en Epen oversteken. Hier wordt nogal eens hard gereden. Je loopt verder een berg omhoog waarbij je langs een aantal typische Limburgse woningen loopt. Hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht!

IMG_0434

Boven aan staat een bankje waar je indien nodig even lekker op kunt uitrusten! Hierna loopt je weer bergafwaarts het dorp Epen binnen, waar u meer dan genoeg terrasjes en eetgelegenheden aantreft mocht je trek of dorst hebben. Als laatste loop je nog eens stukje tussen de akkers door, met uiteraard alweer een prachtig uitzicht. Om uiteindelijk weer bij de ijsboer uit te komen.

IMG_0387IMG_0504IMG_0303 

Een prachtige niet al te lange/ vermoeiende wandeling. Maar wel intens genieten! Zeker een aanrader als je in het heuvelland bent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s