Vooruitgang

Net thuis aangekomen van de vakantie heb ik Odin en mij meteen ingeschreven voor 2 agility wedstrijden. Ik had 2 weken om te oefenen voor de 1e en het weekend daarna volgende er nog een. Inmiddels zijn beide wedstrijdjees achter de rug en dus weer tijd voor een verslagje.

De eerste wedstrijd was in Belfeld bij Cana hondensport. Een dag eerder kregen we eind september ineens een warmte golf en het was dan ook geweldig weer misschien zelf wel een beetje te warm. Met de lessen die ik nog gehad had  kwam ik erachter dat Odin ales nog super goed beheerste maar dat ikzelf de weg een beetje kwijt was 😉 na 3 lessen ging het wel weer iets beter en ik had er dan ook alle vertrouwen in. We begonnen met VP de start ging super alleen schoot Odin iets te ver door na de 3e sprong waardoor hij zich moest corrigeren om nog op tijd op de wip te komen maar dat lukte prima. Raakvlakken waren super hij bleef heel netjes op mijn releas commando wachten en toen kwamen de palen ik was iets te zeker waardoor Odin in mijn snelheid gewoon langs de palen schoot en ik kreeg hem helaas niet optijd gecorrigeert dus toch een DK gelopen.

Ik was daarna ook de weg een beetje tijd maar al met al was ik toch tevreden over het rondje het was al een hele vooruitgang met eerder wedstriden. In de middag liepen we de Jumping dat gin echt heel erg lekker maar helaas weer een DK op de palen hoewel we hem na de 4e keer correct afgemaakt hebben. Het spel was om zoveel mogelijk punten te halen in 20 sec en extra punten te verdienen door de laatste 10 min een extra lange tunnel en een sproing te nemen. Dat was een zooitje haha ik gleed uit Odin gooide latten maar we hadden samen de grootste lol!

Zondag 2 oktober hadden we een wedstrijdje bij behendigehuishond maastricht en ook nu hield het warme weer nog steeds aan. We begonnen hier met het spel het doel was om gewoon een vastparcours (zonder palen) te lopen en bij de eerste fout of weigering stopte de punte telling. Hier hadden we een beetje geluk want de 1e weigering werd niet als zodanig erkend en dus hadden we bijna alles afgelopen hiermee hebben we een 7e plek behaald in onze klasse (A-large).

Het tweede rondje wat we liepen was VP het begon sprong, tunnel, sprong, palen. Ik had helemaal bedacht hoe ik hem in de palen zou zetten toen meneer zijn neus achter na ging 🙂 hij had een loopse teef geroken eerder en moest dat plekje toch even verkennen. Maar belangrijker is dat we binnen het aantal pogingen de palen afgemaakt hadden!!! Het was gelukt de 1e geen DISK!!!! na die palen was ik zo blij dat ik bijna vergat dat ik pas in het begin van het pracours zat en dus het rondje nog af moest maken 😀 op het einde rende ik zo blij de ring uit dat ik pardoes op mijn gezicht viek 😀 en Odin er bovenop natuurlijk! We wisten een 12e plek te behalen.

Als laatste hadden we de jumping helaas al heel snel een DK ik duwde Odin om de sprong heen en toen ik hem wou herstellen nam hij de sprong van de verkeerde kant terug. Het rondje ging verder heel lekker de palen binnen 2 keer!!! weer een record en een twijfelachtig raakvlak bij de schutting. Het was dus echt een geslaagde dag voor ons! En we hebben alweer zin in de volgende wedstrijd!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s