ASCA trails

Na die wandeling donderdag hadden we nog niet genoeg aussies gezien en zijn we daarom vrijdag en zaterdag ok nog naar Hösbach gereden om te gaan kijken bij de ASCA working trails. Na een rit van ongeveer 3 uur kwamen we aan de trails waren al begonnen en we hadden net de schapen run van Chelsie en Noelle gemist. Maar voor het grote succes waren we sowieso al te laat dat was een dag eerder al gebeurd Dazzle van Noelle en Odins tante Blizz van Dorien hadden beide hun WTCH (working trail champion) title behaald.

Ik vond het heel leuk om al die aussies aan het werk te zien waar ze oorspronkelijk ook voor gefokt zijn. Op dit soort dagen kom je ook ontzettend veel verschillende aussies tegen, in sommige herken je bijna meteen de lijnen die er achter zitten. Maar bij elkaar zijn er toch een hele hoop verschillende typjes dat is toch wel heel anders als bij een show waar je toch vooral veel eenheid in de aussies ziet. Overduidelijk is te zien dat deze honden op functie gefokt worden en uiterlijk pas later op het lijstje staat. Heel leuk om dan zelf te merken dat dit toch veel meer mijn type aussie is 😉 Niet alleen vanwegen de werkdrift (die is soms misschien voor mij nog wel erg hoog) maar ook qua uiterlijk, prachtige donkere kleuren weinig wit en geen overdreven vachten.

Odin was ook met ons mee en heeft de 2e dag ook lekker mee mogen kijken naar een aantal runs. Verder heeft hij nog een paar keer met zijn tante blizz gespeeld en is hij even mee geweest met een roedel van 5 dames om lekker uit te rennen, en dat heeft hij gedaan vooral samen met Stella van Dorien ik heb die hond nog nooit zo hard zien rennen 😀 volgens mij waande Odin zich in de hemel met al deze mooie dames.

Ik heb het hele weekend onwijs genoten van alle aussies maar ook van de sfeer, heel gemoedelijk en ontzettend aardige open mensen. Kortom voor herhaling vatbaar en wie weet heel misschien lopen Odin en ik ooit nog wel een keertje zelf een run 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s