ASCB Saharawandeling

Vandaag hebben we meegelopen met een wandeling georganiseerd door ASCB in de lommelse sahara. Er was een ochtend en een middag wandeling maar wij hadden ons wegens andere verplichtingen alleen voor de ochtend ingeschreven. Er was een leuke groep honden niet massaal groot (tussen de 20 a 30 schat ik) na een stukje aangelijnt gelopen te hebben mochten ze los. Dat was natuurlijk dikke lol en daarom hielden wij onze regelteef Jola nog even aan de riem, met haar bekende balletje in haar bekje. En werd even door de heide geracet maar als snel kwam er rust terug in de groep en zocht iedereen een plekje in de roedel.

Tijd om even te kijken hoe Jola zich gedroeg en dus mocht ze los, ze reageerde amper op de honden en liet haar bal te vaak vallen (en dan gaat Odin en mee aan de haal die iets minder leuk reageert als een ander er ook intresse in toont) dus werd de bal weer weggestopt. We hebben ongeveer 1.5 uur gelopen op leuke overzichtelijke stukken bos en heide. Jola heeft zich voorbeeldig gedragen ze wou af en toe wel op rennende en spelende honden reageren maar haar gewoon even vertellen bij ons te lopen was voldoende om haar af te leiden. Ze liep graag voorop om iedereen de weg te wijzen 😉 En heeft opdringerige reuen met een beleefde grom van zich af gehouden.

Odin was zoals te verwachten in het begin met wat aanwezige reuen een beetje onzeker maar kwam zeker nadat Jola los liep toch langzaam los en heeft zich prima in de groep gemengt, niet echt spelend, maar al helemaal niet patsent of opdringerig. Ik ben trots op mijn stel en blij met alle hondjes die meeliepen en zich net zo keurig wisten te gedragen.

Jammer genoeg kwamen we niet in de echte sahara die ik toch graag altijd een keer wilde zien maar gelukkig wist ons gezelschap de weg en zijn we daar nog even samen met pepper en haar baasjes zelf naartoe gelopen.

Dat was helemaal dolle pret Odin had eindelijk zijn vriendinnetje helemaal voor zich allen. We waren zelf precies op tijd terug bij en in de auto toen ik de deur dichtklapte kwam de regen met bakken uit de lucht vallen terwijl wij lekker met een zonnetje gelopen hebben.

voor meer foto’s klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s