Munchengladbach 2-juli-2011 (agility)

Gister was het weer zo ver ons 2e wedstrijdje. Ik had er eigenlijk best hoge verwachtingen van aangezien ik de palen goed geoefend had en ze weer een heel stuk beter gingen als de vorige wedstrijd en met die palen in orde zou ik zowaar misschien wel geen DISK te lopen. Het was nog even goed opletten op de heenweg we rijden niet zo vaak door duitsland en hadden alleen de google maps beschrijving, mooier nog ik dacht ow we gaan duitsland binnen dan tanken we daar wel ergens (reden al een dag in het rood) maar de 1e 2 tankstations waren niet goedkoper en Alberto begon hem een beetje te knijpen maar ik met mijn eigenwijze kop zei rij nou maar door we komen vast zo wel een tegen. Nou nee dus een half uur later nog steeds geen tankstation gevonden 😀 dus uiteindelijk bij het 1e het beste station maar 10 euries getankt (ook deze was niet goedkoper als bij ons)

Toen we op de bijna bij bestemming kwamen reden we ineens militair terrein op, met wegverhogingen/versperringen en een controle post we durfden eigenlijk niet door te rijden haha dus ik stapte maar uit en ging naar de controle post om even te informeren, bleken we toch goed te zijn. Even ons legitimeren en we konden verder. Hij wist niet precies waar het was maar hij zei gewoon langs de hoofdweg rijden dan vind je het wel. Nou niet dus haha daar nog 15 min rond gereden voor we uiteindelijk gevonden hadden waar we moesten zijn, maar toen stonden we weer ergens waar we niet mochten staan haha.

Eenmaal gesetteld snel de inschrijving gaan regelen en mijn nummertje ophalen bleek ik de 4e van mijn catagorie toen kneep ik hem dus al een beetje…
Even gekeken naar de debutanten en bij de laatste al met Odin lekker warm gelopen. Toen mochten we verkennen maar daar werd het met mijn zenuwen niet beter op. Waar vorige wedstrijd alles lekker ruim stond werd hier alles wel erg krap opgesteld! Ik was gewoon bang dat ik over een sprong zou vallen ofzo. De zenuwen gierde dan ook door mijn lichaam en toen was ik al aan de beurt. Odin neergezet maar veels te ver van de sprong dus die gooit meteen de 1e lat af, daar schrok ik weer een beetje van dus werd ik nog chaotischer. Palen helaas wat moeite met de insteek maar na 5 keer proberen nam hij ze uiteindelijk toch heel netjes! stukje daarna inclusief raakvlak van de wip ging super, andere raakvlakken helaas weer wat minder. En ik stuur hem in de bocht soms met de verkeerde hand waardoor ik dus een weigering krijg. Het allerlaatste stuk waar ik geen problemen verwachte raakte ik Odin gewoon even helemaal kwijt hij ging nogal zijn eigending doen. Ik denk dat mijn zenuwen hem gewoon veels te veel werden 😀 en daar kregen we dan na een weigering van de band ook een DISK (overigens dacht ik dat ik die al veel eerder had maargoed). Nou ik vind hetzelf toen echt bagger! en baalde van mezelf. Maar terug kijken op het filmpje vind ik het eigenlijk nog wel meevallen het is een heel ander parcours als e vorige keer meer bochten werk en minder snelle stukken en gezien de moeilijkheids graad liepen we zo slecht nog niet.

Toen de jumping 3 tunnels naast elkaar 😦 ojee daar voorzag ik wel een probleem dus geheel daar op gefocust die palen dat geloofde ik nu wel ok ik  ben een ramp met de insteek maar als het eenmaal gaat gaat het wel. En dat bleek dus ook zo te zijn na 2e poging meteen goed alleen wou ik hem niet gaan inhalen waardoor Odin na de palen de verkeerde sprong neemt en we dus helaas weer een disk kregen en wat denk je? bij die tunnels helemaal geen probleem…

Ondertussen waren Hans en Tiny er ook alweer eventjes en na dat ik Odin uitgelopen had en Jola opgehaald. Haalde Tiny een heerlijke picknick mand te voorschijn met allerlei lekkers om te eten en te drinken. Een betere middag pauze konden we ons niet wensen en we waren daarna ook weer helemaal opgeladen.

Als laatste hadden we het spelrondje. Dat was opzich wel te doen dacht ik alleen moest je na 3 sprongen om de sprong heen terug en dan de palen nemen. De andere stukken moesten wel te doen zijn en je fouten/weigeringen zouden gewoon als +2 seconden tellen. Het ging om de snelste tijd dus zelfs met fouten kon je dan met een snelle hond nog best hoog eindigen. Het leek me een heel leuk rondje en ik had echt zoiets van zo daar kan ik echt geen DISK op halen. Haha nou had ik me daar even op verkeken 😀 haha Odin nam de 1e 2 sprongen heel mooi en besloot toen naar de tunnel een stukje verder op te gaan, omdat ik er totaal niet op voorbereid was was ik ook veels te laat om hem terug te roepen en ja hoor ook hier kregen wij het voor elkaar weer die DISK te halen 😛 verder was ik een beetje chaotisch daar met het bochten werk maar vond ik het een heel leuk rondje om te lopen 😉

 

Voorlopig ga ik geen verwachtingen meer hebben en gewoon als doel een keer geen DISK te halen haha. Helaas komen er voor onze vakantie geen wedstrijdjes meer in de buurt en wordt het pas in/na september voor onze 3e poging. Poeh zou het wel haalbaar zijn mijn streven om 2012 landelijk te lopen??

Advertenties

2 gedachtes over “Munchengladbach 2-juli-2011 (agility)

  1. Wat heeft Odin er een plezier in zeg! prachtig om te zien 😀
    Ik zou zeggen gewoon lekker doorgaan joh, hij heeft er zoveel plezier in! Wees maar super blij met zo’n enthousiast hondje die goed blij je blijft (ik weet hoe nog moeilijker het is een hondje te hebben die het wat spannend vind en dus soms de ring uit loopt…). Gewoon lekker veel wedstrijden lopen en wedstrijdervaring opdoen 😉 Komt helemaal goed joh!!!

    Groetjes, Suzanne (van aussieforum, SuusBG)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s