1e Agility wedstrijd

Vannochtend was het dan zover, na het afzeggen van 2 eerdere wedstrijden wegens een blessure konden we nu eindelijk starten. Om 6.30 ging de wekker ook al was het vlak om de hoek ik wil toch graag optijd opstaan zodat ik meer zekerheid heb dat ik alles meeneem. Goed ik kijk uit het raam, de avond ervoor regende het best hard, maar het zag er eigenlijk heel veel belovend uit! Dus ik begon de tent,stoeltjes en bench van het schuurtje naar de auto te verhuizen de tas in te pakken, broodjes te smeren, drinker te verzamelen enzovoorts. Auto helemaal gepakt en eventjes nog in overleg of we alles hadden kijk ik naar buiten begint het me toch te regenen!!! Goed begin 😀

In de auto gestapt en een beetje onwennig het terrein opgegaan ik had echt geen idee hoe het allemaal werkt en wat ik moest zeggen of inleveren. Gelukkig kende ik de mensen die dat regelde en de mensen voor en achter mij, dus dat was allemaal zo geregeld. Goed terug naar de auto tent opzetten spullen installeren en dan de hondjes halen. Inmiddels scheen het zonnetje weer heerlijk.

Na een uurtje of 1.5 was het onze beurt om te gaan verkennen, gelukkig was het parcours niet al te moeilijk maar toch zat ik vol zenuwen haha volgens mij gedroeg ik me wel een beetje vreemd 😛 nou naar mijn beste idee verkent en toen was het wachten tot we aan de beurt waren. Toen ik Odin uit de bench haalde om warm te lopen stond hij al om me heen te dansen zo blij was ie. En ja hoor daar was die dan de 1e goede plensbui van de dag…

Nou had het veld waar we wedstrijd hadden vorige week als camping van pinkpop gedient en helaas was er niet zo goed opgeruimd ik had al meerder honden met hun neus op de grond onberijkbaar zien worden. En had Odin flink op mij laten focussen om dit te verkomen. Helaas bleek dat in het 1e rondje niet helemaal genoeg toen de vaart wat minder werd en ik niet ver genoeg doorliep naar een sprong pike hij de geur op en ging even zijn neus achterna. De paaltjes waren ook geen succes. De eerste poging was de insteek niet goed en verder bleef ik teveel achter. Bij volgende pogingen kwam hij op momenten gewoon in het midden eruit. Ik heb het idee dat omdat deze palen een beetje meegaven hij ervan uit ging dat hij ze wel aan de kant kon duwen en zo dus met zichzelf in de knoop kwam en er dus uitkwam. Thuis hebben we met schapen paaltjes geoefend en daar raced hij inderdaad als een gek doorheen maar omdat die zoveel meegeven hoeft hij zijn bochten niet scherp te nemen. Op training zijn ze zo solide (geven helemaal niets mee) dat hij dat zeker niet kan doen en daar gaat het ook goed. Deze paaltjes zaten hier precies tussen in en daar ging het dus fout. Nog stijf van de adrealine was ik op het einde van het rondje toch heel blij met mijn hondje! En zelfs een beetje trots op mezelf aangezien ik de ergste senarios al bedacht had (vallen, slechte wissels, parcour vergeten) en dit was allemaal niet gebeurt, het zag er niet eens zo heel slecht uit! Goed samen lekker uitgelopen en Odin weer lekker rustig de bench in.

Ondertussen waren er wat toeschouwers voor me gekomen waaronder mijn tante en oom. En was het alweer tijd voor de gambling. Daar snapte ik weinig van en had ik niet echt tijd om te verkennen en dat is ook wel te zien 😀 we hadden 40 sec de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen, sprongen 1 punt, raakvlakken 3 punten, tunnels 2 punten, palen 6 punten, en na die 40 se nog 20 sec om een parcourtje van 4 sprongen af te maken. Ik had totaal geen besef van tijd (hoelang is 40 sec wat kan ik daar in doen???) maar had wel een route in mijn hoofd. We stonden naar de andere te kijken lekker in het zonnetje en toen ik Odin uit de tent ging halen voor warming up…… Ja hoor daar kwam er weer een, lekkere plensbui. Mijn bedachte route ging lang zo slecht nog niet maar ik was wel best ver van dat parcourtje toen de bel ging dus moest ik een sprintje trekken en raakte ik met de snelheid ook mijn verstand kwijt haha ik raakte een beetje gedesorienteert het begon goed alleen nam Odin toen een sprong (die hij niet moest hebben) ik twijfelde wou het opnieuw doen en toen was de tijd om 🙂 Helaas stond hij toen net halverwegen de shutting en ik suffert haal hem er zo vanaf (niet het raakvlak afmakend dus) stom stom stom natuurlijk. Maar wat een lol hadden we samen dat rondje zeg!

Als laatste hadden we dan vastparcour ook hier eerst goed verkend en opgelet wat de struikelblokken waren. En ja hoor ook hier de hele tijd zonnig maar wij moesten en nu zelfs onweer en een enorme hagelbui 😀 Dit rondje begon super goed totdat ik alweer niet vergenoeg mee liep naar een sprong en dus een weigering kreeg van Odin, ik was al met de paaltjes bezig en die gingen weer helemaal van geen meter. Toen verder (ik was het weer heel even kwijt) en was de wip omhoog gewaaid door de bocht zag ik dit zelf te laat en toen ik Odin terug wou roepen zat hij er al op…. gelukkig niets mis gegaan en heeft hij hem mooi afgemaakt. Laatste stukje vooruit was voor hem een peace of cake en ik was weer super trots op mijn draakje! En ja hoor we zijn net bij de tent en het zonnetje brak weer door 😛 een mooi moment om lekker naar huis te gaan en samen uit te rusten na deze harde werkdag 😉

2 gedachtes over “1e Agility wedstrijd

  1. Super leuk verslag van je eerste wedstrijd! Leuk dat je de gambling hebt uitgelegd want ik snapte er niet veel van tijdens het filmpje haha!

    Groetjes Sabine

    Like

  2. Wat heb je er een leuk verslag van gemaakt. De filmpjes en foto’s zijn ook goed. We hebben er van genoten die middag ondanks die regen de tijd was omgevlogen. Dit is voor herhaling vatbaar.

    Groetjes Tiny

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s