Speuren

Sinds Jola steeds slechter ter been werd hebben we maar weinig met haar kunnen doen. We moesten stoppen met behendigheid, balletjes gooien later ook met lange wandelingen, hardlopen en fietsen. Al een paar weken staat ze niet meer op haar linker achterpoot na inspanning is dit erger. Gelukkig hebben we voor haar een operatie voor dinsdag gepland en hopelijk vinden ze het probleem en kunnen ze haar helpen. In de tussen tijd zijn we hard opzoek gegaan naar een andere taak voor haar om te doen. En na advies van vele om te gaan speuren hebben we een adresje gevonden en vandaag voor het eerst gaan trainen. En wat blijkt Jola is een natuur talent!!! We kregen eerst een lange uitleg over hoe een hond speur welke geuren hij oppikt en hoe we het beste een spoor uit konden lopen. Daarna ging ik met Jola even uit zicht staan en liep Alberto zijn allereerste spoortje uit. Lekker kort met om de zoveel stappen een lekker kaasje en aan het eind een bal. Daarna hadden we pauze zodat het spoor sterker kon worden en zijn we eerst nog bij een hele ervaren hond gaan kijken! Wat is dat toch knap om te zien hoe snel en probleemloos een hond zo’n spoor uit kan lopen. Daarna gingen we terug naar Alberto’s spoor om te kijken hoe Jola het zou doen. Hij moest naar het begin van het spoor gaan en Jola aansporen om met haar neus bij de grond te gaan zoeken.

En dat had ze als een speer door zonder haar neus ook maar een keer van de grond te halen liep ze haar spoortje uit! De trainer zei ons dat we de volgende keer (ook om te oefenen) het spoor 3x zo lang mochten maken omdat ze het zo snel oppikte. Wat zijn wij trots op onze dame.

Odin heeft ook niet stil gezeten vandaag voor hem moesten we al vroeg uit de veren om optijd in Maasbracht te zijn om op 8.30 aan onze eerste Obedience les te beginnen. In de tussen tijd zijn we nog in het prachtige omliggende landschap gaan wandelen en ook daar hebben wij en de hondjes natuurlijk van genoten. Een hele boel huiswerk hebben we dus meegekregen voor deze week dus we moeten aan de bak. Maar nu zijn we allemaal heel moe en gaan we eerst maar eens bij rusten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s