Eerste blog van dit jaar.

Zo de eerste week van 2011 zit er alweer op. Ontzettend druk heb ik het gehad maar met succes. Mijn concept versie van mijn scriptie is eindelijk af en verstuurd, ik heb mijn rijbewijs gehaald en we zijn gister wezen puppy knuffelen. En dan nu over de hondjes 😉 Met Jola gaat het zo zo… Ze zit wel goed in haar wel maar is haar knie wel steeds meer aan het ontlasten, we zijn op dit moment sterk een operatie aan het overwegen zodat ze de jaren die ze nog heeft (hopelijk nog heel veel) pijnloos met een goede knie doorkomt. Wanneer daar ben ik nog niet overuit dat is even afhankelijk van een aantal andere dingen die lopen.

 

Odin heb ik donderdag een succesvolle behendigheidstraining gehad. Inmiddels lopen we al 3 weekjes de raakvlakken (katteloop en schutting) helemaal en ik beging het steeds beter onder de knie te krijgen waardoor het voor Odin ook duidelijker wordt.  Eerste rondje ging foutloos (sprong, breed, sprong, tunnel) en dus mochten we de katteloop daarna menemen. (sprong,breed,sprong,katteloop,sprong,sprong) Alleen voor mijn eigen idee duwde ik Odin (onbewust) te ver van de katteloop af dus toen hij door kreeg dat hij die moest nemen sprong hij er van de zeikant op waardoor hij het 1e raakvlak oversloeg. Dus hebben we daarna meteen oplopen ook geoefend. Eerst rustig op even blijven staan op raakvlak koekje erin en verder, onderaan weer stilstaan koekje erin, brave hond en verder. Dat ging prima. Daarna nog de wip voor het eerst gedaan, ook dat ging redelijk alleen vinden we dit beide nog wel spannend. Roy hield de wip boven vast en liet de honden doorlopen om daarna de wip langzaam te laten zakken. Ik vraag me alleen af of het niet beter is om de hond zelf in het midden de wip naar beneden te laten gaan, ben bang dat ze anders leren door te lopen en dus met een flinke klap neerkomen/of eerder flyers gaan maken… Volgende week toch nog even navragen. Op het einde van de les wou ik nog even paaltjes oefenen maar meneer zag de katteloop en liep er vanzelf op dus ik dacht dan maak ik hem ook af en helemaal vanzelf bleef hij aan het eind mooi staan wachten!!! Knappe vent hoor.

Verder ga ik kijken of ik een startlicentie kan krijgen bij FHN voor apporteersport. Odin deed het op de doedag zo leuk! En omdat gehoorzaamheid pas in maart verder gaat wil ik toch behalve behendigheid ergens voor gaan trainen. Dus ik heb eens het examen door gelezen en het A moet ons zeker gaan lukken. Dus ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

2 gedachtes over “Eerste blog van dit jaar.

    • Hey sieneke,

      Had net pas een mailtje terug van de club maar die zeiden dat ze alleen maar lecencies gaven aan mensen die bij hun cursus liepen (en apporteren geven ze niet en de rest kent ze al….) kortom kon me niet helpen :S jammer, maaar het goede nieuws is wel dat we een plekje gevonden hebben om te speuren!!! Jola start daar 12 februari, ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik ga zo even de DA bellen voor een afspraak want we hebben met behulp van een filmpje wat heen en weer gemaild en het leek hem (en mij) toch het beste om haar knie te opereren.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s