De paaltjes

Ik ben nu ongeveer 3 weken bezig met Odins paaltjes training. In het begin ging het best moeilijk het kwartje moet echt vallen en we hebben dan ook 1,5 week gedaan over  4 paaltjes. Maar toen die eenmaal zaten, zat het ook goed!

In een dag ging hij van 4 naar 10 paaltjes! De dag erna gingen we voor de 12 dat ging een stuk moeilijker. Hij ging ineens willekeurig in het midden paaltjes over slaan om gewoon weer verder te rennen. En het heeft wel even geduurd voordat het weer af en toe goed ging. Vooral als hij snel wou gaan dan nam hij soms gewoon maar 2 paaltjes als 1.  Terug naar minder paaltjes gaf nog steeds hetzelfde effect dan sloeg hij bv het 4e paaltje over.

Nou even gepauzeerd en wat verschillende dingetjes uitgeprobeerd. Op de cursus doen we het met een koekje dus ik dacht misschien dat het wel even helpt. Nou niet dus hij had er helemaal geen zin meer in toen ik daar me begon  Dan maar weer pauze en als ik dan wat met Jola train staat hij echt weer te popelen om te mogen. Dus maar weer een poging. Normaal blijf ik staan maar ik dacht als ik nu mee loop misschien ben ik dan optijd om hem bij te sturen. Nou optijd was ik niet  maar het hielp wel  ging steeds beter en uiteindelijk zijn we toch aan 12 paaltjes gekomen.

Met de sprong ervoor ging eigenlijk weer boven verwachting. Hij heeft normaal gesproken meer moeite als ik links van hem sta maar met de sprong ervoor lijkt hem dat helemaal niets uit te maken  Ik heb er ook maar even een filmpje van gemaakt.

Vandaag weer een keertje geoefend en het ging eigenlijk meteen al heel goed. Hij heeft het zeker niet altijd goed maar het was inmiddels wel een vaker goed dan fout. Nu zijn we aan het oefenen als ik mee ren. En dan nog duidelijker voor hem uitren zodat hij ook dan de paaltjes foutloos blijft doen. Wat wel moeilijk is hoor als je vrouwtje sneller gaat als jou!

Dus we blijven er voorlopig  nog maar goed op trainen  maar ik ben toch wel trots op mn ventje!

Een gedachte over “De paaltjes

 1. Hey, wat knap zeg.
  Dat ziet er super goed uit.

  Nikki vindt het nu ook echt leuk worden behendigheid.
  Maar de schapen is wel echt haar ding, dat vindt ze helemaal te gek.

  Maar ik zie al dat ik jullie zeker eens tegen ga komen op een behendigheidswedstrijd met Odin.

  Groetjes Esther

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s