Apporteersport –> HF doedag

Jola en Odin zaten hier samen in de groep. Dus Alberto en ik hebben steeds snel gewisseld van Camera zodat we toch wat foto’s konden maken. Ik vond dit van de workshops die ik gevolgd heb echt ver de leukste! En ik geloof dat Odin er net zo overdacht. Ook Jola heeft vol overgave met alle opdrachtjes mee gedaan. Voordat het echte werk begon moesten we even laten zien dat alle hondjes konden apporteren, dat mocht ook met hun lievelingsspeeltje. Nou dat konden ze hoor, wat een knappe hondjes allemaal!

Vervolgens moesten wij ons in de bosjes gaan verstoppen met het speeltje en als ze ons dan gevonden hadden kregen ze het speeltje als beloning, ook dit deden alle hondjes zonder te aarzelen!

De volgende opdracht was om door een straatje van afleiding in een rechte lijn naar de baas te rennen. Om het extra moeilijk te maken hadden de begeleiders er een grote knuffelhond neer gezet. Zowel Odin als Jola hebben dit perfect gedaan.

Na het straatje viel hun speeltje in een gat tussen de strobalen. Ze moesten het zo snel mogelijk gaan halen. Voor kleine Jules (een teckeltje) werd speciaal een opening gemaakt maar dat was helemaal niet nodig geweest want de dappere dodo sprong zo in een keer tussen de balen in om haar varkentje te halen!

Voor de volgende opdracht moesten we de honden bij een pion zetten en dan werd aan beide kanten een speeltje gelegt dan moesten we ze sturen in het apport. Alhoewel meteen heel duidelijk uitgelegd werd hoe je ze moest sturen deed ik het natuurlijk de eerste keer weer fout 😀 haha de tweede poging ging het gelukkig wel goed!

 

Om het weer wat moeilijker te maken moesten de hondjes hun speeltje apporteren tussen een hele berg andere speeltjes en weer hebben alle hondjes dit foutloos gedaan. Wat een knap groepjes honden zat daar bij elkaar hoor!!!

 

Jola had haar balletje zo snel gevonden dat ik haar amper goed op de foto had kunnen zetten 😉

Omdat alle hondjes zo knap bezig waren werd het weer wat moeilijker gemaakt. Speeltjes verdwenen in het bos en om ste beurt moesten de hondjes deze gaan zoeken.

Ook dat ging weer super en dus gingen we snel door met de volgende en laatste taak namelijk je speeltje zoeken achter een van de hooi balen terwijl zowel baas als hond niet gezien had waar deze lagen.

Odin begon in het gras als flink te zoeken

maar vond uiteindelijk zijn speeltje toch achter een hooibaal.

Odin had het zo goed gedaan dat hij zelf talentje van de workshop werd! Op de foto staat hij samen met de prachtige Heutte die talentje bij Agility geworden is:

Niet alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt een aantal van deze prachtige foto’s is gemaakt door mede forummers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s