Schapendrijven

Ik had even gewacht met dit blog omdat ik er graag een filmpje bij wou zetten. Maar deze heb ik nog steeds niet omdat ik nog uit aan het proberen ben hoe het bewerkingsprogramma van jvc werkt. De bestanden kunnen helaas niet in windows moviemaker gebruikt worden. Het laat dus nog even op zich wachten.

Maargoed: we zijn dus vooral naar friesland geweest om eens te kijken hoe Odin en Ik het schapendrijven zouden vinden. Kort samengevat het was een succes en we willen graag verder met deze sport. De eerste dag moest Odin nog erg wennen aan het idee dat hij wat met de schapen moest doen. Hij deed vanalles in de pen maar echt echter de schaapjes aan zat er niet heel snel bij. Vooral de schapen poep was erg lekker!

baasje weet jij som wat de bedoeling hier van is???

Omdat het niet zo opschoot zei Anneke dat ik anders eens achter de schapen moest jagen en net doen alsof ik ze ging pakken enzo. Dat hiel wel een beetje en Odins intresse was lichtelijk gewekt!

De tweede sessie die dag ging al een stuk beter Odin begreep wat er van hem gevraagd werd en hij ging lekker achter de schaapjes aan. Toen stuitte we op het volgende probleem namelijk dat hij maar een kant op wou werken. Als hij de andere kant op moest ging hij weer poep eten of was hij me te snel en stond weer aan zijn fijne kant de schaapjes te drijven.

De tweede dag besloot Anneke alvast met mij en Odin aan de slag te gaan. Weer wou hij maar een kant op werken toen besloot anneke dat we misschien van pen tot pen moesten werken misschien dat hij dan meer nut zag in wat hij deed. En dat bleek ook zo ineens maakte het niet meer uit welke kant hij op moest werken beide was even leuk!

Omdat hij dit zo leuk vond mochten we die middag steeds schaapjes wisselen en klaar zetten voor de andere honden zodat Odin het idee kreeg echt een serieuze taak te hebben.

Aan het eind van de middag mochten we van Bjintze met zn 3tjes een hele grote groep schapen drijven. Dit is heel goed voor het zelfvertrouwen van de hond. Ik had geen idee wat ik moest doen dus was ik maar samen met Odin steeds zo gelopen dat de schaapjes de goede kant uitgingen. Het werkte wel dus vond ik het prima!

Toen een weekje rust, ofja rust alle voorbeschreven wandelingen en plezier op de camping dan. En zaterdag waren we weer aan de beurt. Bjintze zag meteen dat we veel gedaan hadden die week Odin was wat moe. Maar ondanks dat deed hij toch zijn best.Ik kreeg wat hulp bij mijn stokgebruik:

En in de middag kregen we ineens te horen dat we het veld wel opmochten! Haha nou dat was vooral voor mij nogal wennen. Die schapen deden helemaal niet wat ik wou! En ik had geen idee waar dat door kwam want Odin was toch zo ver weg?? Nou bleek hij die dag heel erg met zijn ogen te werken en daar waren de schapen nogal van onder de indruk dus bleven ze lopen. Ik had eigenlijk Odin wat af moeten remmen maar dat snapte ik nog niet en moest bij de schapen hun koppen blijven, wat bijna onmogelijk was in die snelheid en steeds als ik ging rennen om die schapen bij te houden ging Odin ook lekker rennen onder het mom “hey baasje wat leuk zeg!!! Gaan we een sprintje trekken?” Dus gingen die schapen nog een versnelling hoger. Ik heb me kapot gelachen daar in dat veld!

De laatste dag mochten we weer de hele dag schaapjes wisselen. Maar dat begon al niet te best Odin vloog steeds met volle vaart op de schapen in waardoor ik natuurlijk wat druk op hem legde en hij vervolgens niet meer wou doen. Ik had echt het idee dat het of op de schapen vliegen of niets doen was bij hem. Toen we uiteindelijk aan de beurt waren in het veld had hij het wel gehad en toonde helemaal geen intresse meer dus was ik daar in mijn eentje achter die schapen aan het rennen. We kwamen tot de conclusie dat Odins hoofdje gewoon vol zat op dat moment en dat we op het eind van de middag nog eens zouden proberen en er dan weer een feestje voor hem van zouden maken. Nou dat is gelukkig gelukt, hij was niet zo geconcentreerd als de dag ervoor maar zijn intresse en plezier waren weer helemaal terug we hebben zelfs de schaapjes een paar keer door de trechter gekregen!

Ik ben heel trots en blij met mn ventje en we gaan dit zeker vaker doen! Het filmpje daar ben ik mee bezig dus als het gelukt is zal ik het hier wel plaatsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s