Friesland –> Heereveen –> de Heide

 

We zijn de afgelopen 10 dagen in Friesland geweest om in de weekende te schapen drijven en door de week Friesland zelf te verkennen. We hebben een hoop lol gehad en wat een prachtige plekjes hebben ze daar in Friesland zeg. Ik ga over ieder bezoekje een stukje schrijven dan blijft het wat overzichtelijk!

Dinsdag was het erg warm dus besloten we het water op te zoeken. We zaten niet meteen heel dicht in de buurt van de Friese meren dus zochten we op onze toeristen kaart een groot meer wat het meest in de buurt lag. Dit was het Tjeukermeer, vol goede moed gingen we opzoek naar het meer. Met de auto bij het meer aangekomen zagen we al dat dit lastiger zou worden dan we geschat hadden we konden de auto bijna nerges langs het meer kwijt en je kan eigelijk ook niet gemakkelijk het meer in…. Dus een stuk verder gereden en de auto in een klein dorpje geparkeerd en een redelijk eind gelopen om tot de ontdekking te komen dat niet alleen wij niet maar ook de honden dat meer amper in konden. Daarbij vond ik de omgeving ook tien keer niets. Ik kreeg er slechte zin van! Dus maar weer terug naar de auto (weer dat pokke eind terug…..) Het was nog steeds erg vroeg op de dag en tja terug naar de camping zagen we ook niet zo zitten. Dus zochten we onze kaart af voor een ander plekje. We waren over heereveen gereden en moesten dus ook zo terug. In de buurt van Heereveen waren ook 2 meertjes (vergeleken met Tjeuker dan he;)) We kozen er een waar we al langs waren gereden en waar een recreatie begied in was in de hoop dat daar langs misschien wel wat plek was voor de honden. Toen we aankwamen zag ik uit mijn ooghoeken een bordje met een streep door een hond en zeg tegen Alberto nou rij maar weer weg want we mogen hier niet met de honden in. Dus auto omgedraaid alberto had dit bord niet gezien en keek er dus nog even na en toen lazen we dat er stond op aangegeven gebieden. Ow……. nou dan maar weer omgedraaid en geparkeerd. Komt er net een vrouw met een hond uit het gebied ik kijk en waarempel daar is een losloop stuk!!! Gaaf zeg dus snel de honden gepakt en wat spullen en het gebied in gelopen. Overal was water lang de wandel paden dus we lieten de honden meteen zwemmen en liepen door.

We hebben dus best lang langs de “sloot” (sorry weet de juiste benaming niet) gestaan om ze te laten zwemmen toen we er achter kwamen dat dit gewoon uit kwam op een prachtig meer! Waar de honden in konden want was nog steeds losloop gebied. Het was prachtig water waar dat langzaam dieper werd en een heerlijke zachte zandbodem had. Hier hebben we uiteindelijk 2 hete dagen met de honden liggen vertoeven! Heerlijk zeg.

Heereveen krijgt van mij een dikke tien wat een prachtige plek om je honden in de stad uit te laten, een stuk verder is Oranje woud waar ook al echt rekening gehouden is met honden en mooie losloop stukken lopen en zo in de auto kwam ik heel wat meer losloopstukken in deze stad tegen! Erg hondvriendelijk dus!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s