Jongenhondendag

Vandaag hadden we met odin jongehondendag. Hierbij komt het nest samen voor een inventarisatie van gedrag en exterieur. Ze kregen dus een klein gedragstestje en daarna werden ze door een paar keurmeesters beoordeeld op hun uiterlijk.

Het eerste onderdeel van de gedragstest van het begroeten van een persoon. Odin had bar weinig intesse in de vrouw en wou in eerste instantie liever niet naderen. Toen de vrouw wat interesanten geluiden maakte had hij toch heel even intresse. Maar ging toen maar zitten, de vrouw mocht hem wel aaien maar de intresse was niet echt wederzeids 😀

 

Daarna moesten we richting een krat lopen. Waar toen we er in de buurt stonden een soort van alarm uit kwam. Odin stond al te snuffelen en bleef eigenlijk gewoon snuffelen. Na het geluid moesten we gaan verkennen. Odin had totaal geen intresse dus ik ging maar wat met mn hand langs de kist en toen volgde die wel om me daarna aan te kijken van Ja vrouwtje en wat wil je nou weer voor wat raars?

  

Na de geluidenproef kregen we een testje met een vliegende jas.Ook hier toonde Odin vrij weinig intresse hij keek er wat naar en volgde het een beetje zo van “ow een vliegende jas” Ook hier had hij niet echt de neiging om te gaan kijken maar toen ik er heen liep rook het wel even intresant.

Hierna mochten we samen spelen dat was natuurlijk wel een hoop lol!

Toen ik het rapportje van de test kreeg moet ik zeggen dat ik een beetje verbaasd was. Kennelijk interpreteer ik het gedrag van mijn hond heel anders als de observator. Maargoed misschien kijk ik wel teveel door een roze bril ofzo. Bij alle 3 de onderdelen stond dat hij onzeker was. Dat gevoel had ik totaal niet eerder onverschillig. Als ik terug kijk naar de foto’s zie ik ook in zijn houding geen onzeker gedrag…

Daarna werd hij op exterieur beoordeeld dat ging ook prima. Hij vond het allemaal wel best en zijn beoordeling was ook goed. Alleen mag zijn gangwerk nog wat krachtiger.

Daarna werd hij nog op de foto gezet en werd er een groeps foto genomen.

We moesten nog eventjes wachten op het andere nest van Janine totdat we gezellig met de hondjes konden uitrazen op het strand.

Odin was helemaal verliefd op zijn zusje Nikkie en die heeft die dus ook geen seconde met rust gelaten! Gelukkig vond ze het zelf ook wel leuk.

Hij heeft ook nog wel af en toe met andere hondjes gespeeld hoor:

neusje neusje met dawn:

Stokje bietsen van Hopper:

Voor nog heel veel meer leuke (actie) foto’s zie:

http://picasaweb.google.nl/OdinJola/Jongenhondendag#

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s